Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Forskerne har fulgt indholdet af forurenende stoffer i de østgrønlandske isbjørne gennem de seneste 30 år. De er bekymrede over fundet af perfluorerede forbindelser (PFAS) som akkumuleres i isbjørnen og nu også er fundet i dens hjerne. Foto: Rune Dietz, Aarhus Universitet.

23.07.2013 | Public/media, Arctic Research Centre

ALVORLIG MILJØGIFT GÅR I ISBJØRNENS HJERNE

Forskere fra Danmark og Canada er bekymrede over deres nye fund som viser, at giftige perfluorerede forbindelser krydser blod-hjerne barrieren hos isbjørne. På det seneste er forskerne dog begyndt at se et fald i forureningen med disse stoffer.

Medlem af Naalakkersuisut for Uddannelse, Forskning og Nordiske Anliggender, Nick Nielsen, og Danmarks Minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Morten Østergaard, sammen med HKH Kronprins Frederik i Zackenberg. Foto: Peter Bondo Christensen
Nick Nielsen takker Aage V. Jensens Fonde for overdragelse af forskningsstationen i Daneborg. Bagved i billedet står Leif Skov, bestyrelsesformand for Aage V. Jensens Fonde. Foto: Peter Bondo Christensen

05.07.2013 | Arctic Research Centre, Environment, climate and energy

Klimaforskningen i Arktis styrkes

Forskningsstationer doneret af VILLUM Fonden og Aage V. Jensens Fonde officielt overdraget til Grønlands Selvstyre og Aarhus Universitet i Nordøstgrønland.