Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

En model af en skade (til højre) er malet op og påmonteret et par lange halefjer, så den rigtige kjove (til venstre), tror det er en ægte fugl. Ledningen i forgrunden af modellen er fra højtaleren, der spiller optagede fløjt af en lille kjove. Foto: Peter Bondo.
Biolog Jannik Hansen klar til at slippe den lille kjove fri igen efter den har fået skiftet den lille lyslokker, der gennem to år har opsamlet vigtige data. Foto: Peter Bondo.
Den lille lyslokker, der er sat fast på navneringen ”NJ” vejre kun 1,9 gram. Foto Peter Bondo

05.08.2014 | Arctic Research Centre

Nordøstgrønland-Sydafrika tur/retur: En flittig flyver afslører sine rejseruter

Forskere genfanger en lille kjove ved Zackenberg, Nordøstgrønland - to år efter den fik en lyslogger monteret på benet. Den lille logger indeholder detaljerede oplysninger om to ture frem og tilbage fra det nordlige Grønland til det sydlige Afrika.

24.06.2014 | Arctic Research Centre

Aarhus Universitet satser på Arktisk forskning

Aarhus Universitet har investeret betydelige ressourcer i arktisk forskning, og en ny rapport viser nu, at Aarhus Universitet er den danske institution, der havde flest årsværk inden for det polare forskningsfelt i 2013.

17.06.2014 | Arctic Research Centre

Kulden jog vikingerne fra Grønland

Det har hidtil været en gåde, hvorfor vikingerne forlod Grønland efter næsten 500 års bosættelse. Nye geologiske undersøgelser viser, at det kan have været klimaændringer med mere kulde og is, der fik bosættelserne til at ophøre.

13.06.2014 | Arctic Research Centre

Nyslået ridder fra Institut for Bioscience

Hans Meltofte, seniorrådgiver ved Institut for Bioscience, er udnævnt til Ridder af Dannebrog. Ridderkorset modtager han for sit store arbejde for naturen og særligt for værket Arctic Biodiversity Assessment, der udkom sidste år.

Betoncentralens direktør Knud-Erik Mogensen fortæller om hvordan der er lavet tiltag for at reducere både støv- og støjproblemer.
Anders Mosbech sammenligner den for nyligt udgivne rapport Til gavn for Grønland med den nye grønlandske strategi for råstofområdet.

11.06.2014 | Arctic Research Centre

De gode, de onde og de grusomme miner

ARC underviser i Nuuk