Aarhus Universitets logo
English
Lektor Nicolaj Krog Larsen fra Institut for Geoscience og Arktisk Forskningscenter har netop fået tildelt 7,0 millioner kroner fra VILLUM FONDEN.…
Nye initiativer til forskning i hav, søer, land, atmosfære, hav-is, gletsjere, indlandsis, klædedragter, naturressourcer og folkesundhed
Udsendelse om ARC's forskningsaktiviteter i serien IQ.
En ny bog med flotte før-og-nu billeder fra Grønland viser, hvordan gletscherne og Indlandsisen har forandret sig i de forgangne 80 år. Bogen…
Planteædende kystfugle er under pres. Strandengene plejes ikke mere gennem naturlig afgræsning og med stigende temperaturer stiger vandstanden.…
Forskere fra Aarhus Universitet har bl.a. studeret satellitbilleder og ser tydeligt, at Jorden generelt er i gang med at blive grønnere. Især på de…
Seniorforsker, ph.d. Henrik Skov er ansat som professor i atmosfærekemi ved Institut for Miljøvidenskab og Arktisk Center, Aarhus Universitet.…
Nyt samarbejde mellem universiteterne skal styrke forskningen. I dag går viden tabt, mener forsker.
Det er ikke kun lomvierne i Grønland, der ikke har det for godt. Hvalrosserne er også kritisk truede, ifølge Grønlands Naturinstitut.
Forskningsstation Zackenberg i Nordøstgrønland har indviet en ny bro så man kan udvide klimaforskningen til den vestlige side af Zackenbergelven.…
Grønland får flere og flere ældre. Ifølge Stig Andersen, leder af Center for Grønlandsforskning på Aalborg Universitetshospital, får sundhedsvæsenet…
For at finde forklaringer på, hvorfor grønlændernes sundhed skranter, sætter et nyt Center for Arktisk Sundhed ved Aarhus Universitet projekter i gang…
Klimaforandringer og dermed mere skibstrafik, vil øge risikoen for indførsel af invasive arter i Arktis.
Centre for Past Climate Studies, Institut for Geoscience, har sammen med Arctic Research Centre redigeret et bind om emnet i det internationale…
Den øgede havtemperatur i år 2100 vil i sig selv betyde at antallet af mulige indslæbte arter med skibe mere end seks-dobles ved Svalbard. Det viser…
Side 4 af 7