Aarhus University Seal

Polarforskerdag 2012

Polarforskerdagen er en årlig begivenhed, der sætter fokus på relevante arktiske temaer og udfordringer. I år har vi valgt temaet konsekvenserne af råstofudvinding i Arktis. Arrangementet åbnes af Minister for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Morten Østergaard.

Photo: Martin Jakobsson, Stockholms Universitet

Info about event

Monday 24 September 2012,  at 09:30 - 17:40

Aulaen, Ndr. Ringgade 4, 8000 Aarhus C, bygn. 1412

Organizer

Styrelsen for Forskning og Innovation i samarbejde med Arktisk Forskningscenter, AU
Photo: Jesper Rais, AU Foto

Konsekvenser af råstofudvinding i Arktis

Forskning og uddannelse i forbindelse med råstofudvinding ligger højt på den politiske dagsorden. Derfor har vi i år valgt dette område som tema.

Strategiske konsekvenser for råstofudvinding

Konferencen vil med udgangspunkt i en analyse af råstofpotientialet gennemgå en række af de mulige konsekvenser af storskalaprojekter som fx. forholdet til miljøet, fiskeriet og samfundsudviklingen.
Konferencen vil også prøve at belyse sikkerhedsmæssige udfordringer.

Polarforskerdagen er arrangeret af Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, Styrelsen for Forskning og Innovation (FI)og er i år lavet i samarbejde med ARC.

Program, tilmelding og frist

Deltagelse i Polarforskerdagen er gratis og foregår i Aulaen (bygn. 1412, lok. 129B). Der er lukket for tilmeldinger. Hvis du ønsker at komme på venteliste, kontakt Mette Hansgaard.

Program for dagen

Slides kan downloades som PDF fra FI's hjemmeside.

Postere og præsentationsmateriale

Hvis man ønsker at udstille en poster eller andet præsentationsmateriale i forbindelse med arrangementet, SKAL der gives besked til Christina Levisen (levisen@biology.au.dk) senest 3. september 2012

- inkl. navn, organisation og titel ifm. postere /
- inkl. organisation og materialetype ifm. andet præsentationsmateriale

Krav til indhold og formalia på postere:

• postere skal være umiddelbart forståelige, dvs. ikke kræve yderligere forklaring
  • brug korte og præcise formuleringer
  • postere skal have A1-størrelse (594mm i bredden x 841mm i højden)
  • titel og forfatter skal fremgå tydeligt
  • teksten skal være mindst 18 pkt. (mindst 32 pkt. til deloverskrifter og 72 pkt. til hovedoverskrift)
  • brug gerne billeder og grafik
  • skriv forklaringer direkte under billeder/grafik - ikke i fodnoter
  • brug farver (ikke mønstre) til at skelne mellem forskellige datasæt

Postere og præsentationsmateriale sendes til (skal være Christina i hænde allersenest onsdag den 19. september):

Arktisk Forskningscenter
C.F. Møllers Allé 8, bygn. 1110
8000 Aarhus C
Mrk: præsentationsmateriale Polarforskerdag 2012

ELLER

Kom mellem kl. 8.00 - 9:00 på selve dagen for at opstille materialet.

Parkering

Det er svært at finde parkeringspladser omkring Aulaen! Hvis man kommer i bil, er det derfor en god idé at komme i god tid.

Forslag til parkeringspladser:

Frederik Nielsens Vej

Tåsingegade

Nobelparken, Jens Chr. Skous Vej (hele vejen rundt omkring Nobelparken + parkeringskælder)

Overnatning

For dem, der deltager i flere af ARC's september-arrangementer (se nedenfor), er her et par forslag til hoteller:

AU Guesthouse (enkelt: 360 kr/nat); rutevejledning til Aulaen

Hotel Cabinn (enkelt: fra 495 kr/nat); rutevejledning til Aulaen

First Hotel Atlantic (Standard: fra 686 kr/nat); rutevejledning til Aulaen

Hotel Ritz (Standard: fra 795 dk/nat); rutevejledning til Aulaen

Radisson Blu Scandinavia Hotel (Standard: fra 1035 kr/nat); rutevejledning til Aulaen