Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder

Ph.d.-studerende Heidi Louise Sørensen har lavet fem kunstige smeltevandssøer på havisen af Young Sund, Nordøstgrønland.  En lille pumpe i bunden af søen laver en svag omrøring i vandet, så søen ikke fryser til. Foto: Peter Bondo Christensen.
Heidi Sørensen har lavet et simpelt laboratorium på havisen, hvor hun kan lave den første behandling af de mange vandprøver, hun udtager gennem flere døgn. Foto: Peter Bondo Christensen.
Med optroder kan ph.d.-studerende Heidi Sørensen måle indholdet af ilt i prøverne fra de kunstige smeltevandssøer. Foto: Peter Bondo Christensen.
Ph.d.-studerende Heidi Sørensen tilsætter radioaktivt mærket kulstof til vandprøver fra smeltevandssøen for at kunne måle planktonalgernes produktion. Foto: Peter Bondo Christensen.

05.08.2014 | Arctic Research Centre

Livet i en smeltevandssø

Smeltevandsøer opstår på havisen, når den begynder at smelte i den tidligt på sommeren. Og de forsvinder sammen med isen. Et ph.d.-projekt undersøger nu, hvad disse kortlivede søer betyder for det globale kulstofbudget.

09.07.2014 | Arctic Research Centre

Moskusokser online

Feltbiolog Lars Holst Hansen fra Aarhus Universitet er med på satellitforbindelse fra det nordøstlige Grønland. Her har han været med til at sætte satellitsendere på 14 moskusokser. Medvirkende: Lars Holst Hansen, feltbiolog, Aarhus Universitet.