Aarhus Universitets logo
English
Siden 1996 har danske forskere drevet forskningsstationen Zackenberg i Nordøstgrønland, hvor de udfører målinger på de arktiske økosystemer.
Biolog…
Der ligger rigtigt meget kulstof i jorden under tundraen, som dækker de nordligste skovløse områder af kloden. Nye forskningsresultater fra Aarhus…
Aarhus Universitet spiller en central rolle i udforskningen af de store forandringer i Arktis. Det er en del af grundlaget for at træffe de nødvendige…
Den smeltende is omkring Grønland har ændret isbjørnens fødevalg, viser ny forskning. Det betyder at de fyldes med større mængder miljøgifte, der nu…
I løbet af de seneste 30 år har isbjørne i stigende grad skiftet ringsæler ud med grønlandssæler og klapmydser i deres kost. Det giver isbjørnen en…
Mikroskopiske isalger udskiller et slimlag, der transporterer kulstof til dybhavet. Med ny forskning fra Aarhus Universitet kan man nu vurdere…
252 forskere har samlet viden om dyre- og plantelivet i Arktis i en ny rapport, der udkommer til efteråret. Rapporten skaber allerede nu debat om…
Forskere fra Danmark og Canada er bekymrede over deres nye fund som viser, at giftige perfluorerede forbindelser krydser blod-hjerne barrieren hos…
Forskningsstationer doneret af VILLUM Fonden og Aage V. Jensens Fonde officielt overdraget til Grønlands Selvstyre og Aarhus Universitet i…
This project looks at microscopic algae that live in sea ice, which are important contributors to food webs in the Arctic.
Nyt forskningsprojekt under Arktisk Forskningscenter undersøger, om arktiske tangskove kan fungere som oaser for dyr med kalkholdige skaller. Dyr der…
test
Den første tydelige sammenhæng mellem insektbestande og temperaturstigninger i Arktis er nu kortlagt af danske forskere. Professor kalder opdagelsen…
Den lille kjove flyver hvert år hele vejen fra den ene ende af jordkloden til den anden – og så tilbage igen. Arktiske fugles meget lange trækruter…
Side 5 af 7